Tuomaristo

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat runoilijat Kaisa Ijäs, Jukka Viikilä ja Matti Kangaskoski, toimituspäällikkö Nina Gimishanov sekä puheenjohtajana kustannuspäällikkö Sakari Heiskanen.

 

Matti Kangaskoski

KangaskoskiMatti Kangaskoski (s. 1983) on tämän vuoden esikoisrunoilija. Hänen kokoelmansa nimeltään Tältä sinusta nyt tuntuu ilmestyi kustannusosakeyhtiö Teokselta tammikuussa. Lisäksi Kangaskoski tekee kirjallisuustieteen väitöskirjaa. Kuva: Heini Lehväslaiho.

 

Kaisa Ijäs

"Kaisa Ijäs (s.1977) on helsinkiläinen runoilija. Ijäs osallistui Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton Suureen runokilpailuun v. 2007. Hänen esikoiskokoelmansa Siskot, veljet (Teos, 2009) voitti Katri Vala -palkinnon.

 

 

Jukka Viikilä

ViikiläJukka Viikilä (s. 1973) on helsinkiläinen runoilija ja dramaturgi. Hän on julkaissut kaksi runokokoelmaa, Runoja (Gummerus, 2008) ja Runoja II (Gummerus, 2010) sekä kaunokirjallisen tietokirjan Ensyklopedia (Poesia, 2011) yhdessä Janne Nummelan ja Tommi Nuopposen kanssa. Kuva: Riku Isohella.

 

Nina Gimishanov

Nina GimishanovNina Gimishanov on Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö. Hän lukee vuosittain satoja runokäsikirjoituksia ja on toimittanut useita runoteoksia.

 

 

Sakari Heiskanen

Sakari HeiskanenTuomariston puheenjohtaja Sakari Heiskanen on Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö.